torsdag 31 januari 2008

Knaterbur


Fin i håret är viktigt. Men litet orättvist för Gudrun-Ebba med salmiakken på magen blev det nog på denhär bilden tagen av redaktör Bagge på Vasabladet.

7 sanningar om mig

Det går en trend nu inom bloggningen att utmana varandra att blogga 7 sanningar om sig själv. Jag tycker det är rätt så bra för man spånar in på sina intressen ..typ datorspel, antikviteter, bebisar och vad vet jag...

Här är mina:

1-Jag är målinriktad...bestämmer jag mig för att göra en sak blir den utförd
2-Njutnings människa ....gillar stimulans i form av upplevelser, men inte genom droger
3-Inte djurvän ... Har haft några mascots... men de svarade inte på tilltal... rätt dumma faktiskt + orenliga.
4-Troende .... tror att saker som inte kan ses med det vanliga ögat finns ....typ det andliga. Har studerat i ämnet och vet skillnaden mellan ond och god andevärld.... Tror på Gud den allsmäktige skaparen och på en levande Jesus Kristus.
5-Prylnisse... min frus uttryck... små tekniska prylar som gör livet lättare är välkomna ( har alla)
6-Optimist... tror gott om alla... blir lurad ofta. Blir inte arg på dem, utan tycker synd om de som bygger sin tillvaro på lögner.
7-Mercedes-Benz freak... Pappa hade en fin blå automatic. Jag har haft 5 olika. Det är kvalitet... Det är design... Det är närvaro...sade han drömmande...

Baakhovo: "Seasons in the Sun" Terry Jacks

onsdag 30 januari 2008

På spåret

Orsaken till att jag inte bloggat på ett tag är att jag leker lokförare. Köpte Train Simulator 2006 och lär mig sakteliga att bemästra ett 200-tal olika lok eller " Loco" som de kallas. Jag börjar bli litet loco själv efter allt simulerande, men det är stimulerande. När ingen såg mig körde jag mot rött ljus. Vaddå!... det händer ju den bäste ibland. Men det skulle jag inte ha gjort. Det är kul att möta alla möjliga typer av tåg. MEN INTE PÅ SAMMA SPÅR! 5 minuter efter övertrampet rusade jag in i ett mötande tåg. Jag har förresten bara spårat ur 2 gånger. Nä, man skulle väl i dethär stadiet inte ens duga som stins. Jag lämnade en perrong och 2 minuter senare hörde jag stinsen vissla klart för avfärd... stackarn.

Baakhovo: In dreams - Roy Orbison

fredag 25 januari 2008

Koskö Domkyrka

Det var länge sedan jag hade tid att flyga i simulatorn. Men i dag blev det av. Det var så vackert väder så jag bestämde mig för att lågflyga över hembyarna i Korsholm, Österbotten. Startade från EFVA ( Vasa Flygfält ) och körde över Singsby, Karperö och Kvevlax. På bilden passerar jag en liten by kallad Koskö med bara några hundra innevånare. Men programmerarna på Microsoft är inte småsinta. De har redan profetiskt placerat ut en väl tilltagen domkyrka vid Karperöfjärdens strand. Den befinner sig ungefär där gamla byabutiken står. Jag målade om mitt Cessna-plan i somras till patriotiskt blåvitt och naturligtvis skall ju Mercedesmärket va med. Kolla föresten vilken bra julgran till nästa år nere till höger ( klicka på bilden för att få den större )

Inget baakhovo idag

onsdag 23 januari 2008

Libris lexicum cåtos

Jag börjar kvickna till efter förkylningen, men kan inte gå ut än...så jag tänkte påbörja det enorma arbetet att skriva ner släktens interna språklexicon. Morsan, den största producenten, har alltid tyckt om att vrida o vända på dialektord tills de har etablerats i släkten som ett absolutum. Jag minns ju inte alla, så om dö haa na på laager... skicka in här via kommentaren.

Ugglan på länk


Jag har satt till Magnus på länklistan. Vi har aldrig träffats, men han är en riktig filur. Vi spelade några av hans hits med bandet Noise i slutet på 70-talet

Dagens Baakhovo: Whatever Way the Wind Blows - Kelly Willis

måndag 21 januari 2008

Finns e na värr en snåran ?

Int ja kåmbä på na... Att e ska finns såde mytji slejm i et såde litet hovo... Host Host .. Ja he tå teel. Ynkelit. Kona int sjung na i kveld...Bara fråsan å nö torkkar ju nesaborona å böri sprick.

Haddadedda da sdåra beidaja. (övers:Hade dendär något snor menade jag)

NYHET! Dagens Loft ändrar namn till Dagens Baakhovo!

Dagens Baakhovo: Jönssonligan temat - Ragnar Grippe

lördag 19 januari 2008

Där sprack 300 !

Över 300 besök.. Kul...men var medveten om att bloggräknarna kan visa litet vadsomhelst om man navigerar runt på en blogg. Det är när man kommer in utifrån som det stämmer

Törnrosa på bal

Avec ordnade för några år sedan en golfrunda åt Sven Tumba och världsgolfarna i Finland. I samma veva fyllde Sven 70 år och vi hamnade på kändisparty på Ullna Golf utanför Stockholm. Ska vi verkligen åka...två nobodies från Petalax och Singsby...på kändisparty i Stockholm. Naturligtvis sade jag. Har man chansen skall man väl passa på. Sagt och gjort ... Vi klädde upp oss och körde ner i vår rostiga Volvo som jag hade anskaffat till missionspris i Kalmar via Kjell Samuelsson några år tidigare. Vi märkte genast vid parkeringen att vår bil liksom inte passade bland i jetsetfordonen, så vi parkerade längst bort i ett hörn och smög storögt mot ingången till festsalen. Där stod paparazzin och kändisreportrar och blixtarna smattrade vartefter den ena celebriteten efter den andra gled in. Det smattrade nog till i kamerorna när vi passerade också, men ingen frågade vem vi var. Sedan vi hade parkerats vid ett bord gick jag ut och in igen några gånger, men det fanns inte så stort intresse i vårt deltagande. Utanför bland tv-sportkommentatorer och artister träffade jag Nilla, en flickvän från tonåren. Hon bor i Florida men var nu också med på festen i Stockholm. Jag fick några suddiga foton av. Lill-Babs, Ann-Louise Hansson, Siv Malmqvist och Bengt Grive. Väl inne fick vi till bordsgäster bl.a. Ekmans Bengtin med fru, de också från Vasa.
Bosse Parnevik trängde sig före mig i matkön, men jag lät honom göra det. Då fick jag ju se hur mycket mat höjdarna lassar på talriken. Konferencier var Lill-Babs dotra Kristin Kaspersen och för underhållningen stod de tre nyss nämnda damerna Lill, Ann o Siv + Robert Wells och Charlie Norman.
Det var faktiskt rätt skoj att se alla kändisar. Det var många kungligheter där också. Och bra underhållning. De hade varsin flygel och duellerade med varann Charlie Norman och Robert Wells. Visst var det ett smaskigt uppslag från festen i Se och Hör veckan efter, men jag såg inte till oss nåt. Nån måste ha sett Volvon. Det bör även tilläggas att vi inte blev masserade av Tito Beltran heller.
www.worldchampionshipgolf.com

Dagens Loft: Singin' in the rain - Gene Kelly

söndag 13 januari 2008

Rak i ryggen

Avec och jag körde upp till Santa Cruz i går. Det är ju rea på allt så.... Vi diskuterade lite om parfhörhållande ( Kanarieöarna har största skilsmässostatistiken i världen) Efter en stund sade hon att hon har tur som har fått en man med ryggrad. Hmm... njo.... jovisst, mumlade jag tillbaka. Jag vågade liksom inte vråla ut ett rungande JJIIIHAAAAA!...för när jag har glömt hänga in senast använda skjortan eller västen, så får man ibland igen höra hur ryggradslös man är. Det vore kanske bra utan ryggrad, för då skulle man slippa isiasvärken man fått i arv i vårat släkt. På tal om släkt så har min mor inte haft det lätt med finska språket, men hon kunde minsann säga " rivikonttan" vilket är ganska nära selkärivi.

Nä, man bör nog ha en ryggrad. Det rekommenderade min forne klasslärare Alf Svedlin på en fysiklektion när jag gick i femteklass.
" Om vi inte hade en ryggrad så skulle huvudet falla
i byxorna "
-inledde Alf lektionen. Jag såg den dråpliga bilden framför mig och började asgarva. Trots uppmaningar kunde jag inte sluta skratta utan satt med huvudet i pulpeten och försökte skratta in i penalen som var av dämppande tyg. Jag blev nästan utvisad den timmen, men kom till sans innan det ringde ut.

Dagens Loft: Blommig falukorv - Hasse och Tage, AB Svenska Ord

fredag 11 januari 2008

Skrämmande datautveckling


Jag har ju berättat tidigare i bloggen om hur jag blev lurad av frugan att telefonen var stulen. Jag har ännu inte haft tid att tänka ut en god elakartad plan för att slå tillbaka, men kom idag på att jag faktiskt lurade henne rätt ordentligt år 2000 när vi tillfälligt bodde i Umeå. Vi hade snabbt bredband där tack vare att vi bodde inom Umeå Universitets turbobredbands nät.....( På den tiden ) Ja det var ju faktiskt nåt nytt att inte behöva ha modem som lät: bbbbbiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....kåååååååhgghrrrrghgrrrghghgrrrghghågrrråghhgååårrråghågrhgrrågrrhgå. Och kostade per minut. Vi fick vara uppkopplade dygnet runt och trafiken var redan då supersnabb. Jag förstod vikten av detta och tillbringade all möjlig tid på nätet. Jag lärde mig surfa, maila, och annat..men framför allt lärde jag mig att koda och designa hemsidor. Så jag gjorde en egen hemsida som jag utvecklade om och om igen så fort jag hade lärt mig något nytt... Frugan var ju in nu och då och kollade vad jag hade ådstadkommit. Hon tyckte att jag tillbringade en rätt så ansenlig tid framför datorn och frågade om jag inte håller på med något skumt. ....Nä jag gör ju bara hemsidan svarade jag oförstående... Då kom jag på att jag skall luras... Jag satte in en liten bild på en playboy logo-kanin på hemsidan med undertexten.."Klicka inte här" Hon kunde ju naturkigtvis inte låta bli att klicka på den...(fnisss). Vad händer jo då öppnades en bild på min favorit musikgrupp TOTO från Californien...Ja inte hela bilden för jag hade förstört den i nedre delen som det ser ut när en dator låser sig. Dessutom kom ett popup-fönster ( liknande det jag har uppe på inlägget) som sa:
Om du inte kompilierar med rätt interfejs inom 2 minuter kommer högst troligen hårdskivan på din dator EWinem-865834876-23794-73487SE att utraderas !

Det tog ett par dagar innan hon upptäckte länken...Jag gick ju och väntade o väntade...men en kväll fick jag napp....RAMASKRIIIII !!! från datorrummet.. Jag har inte gjort någonting sade den väna och och höll sig för huvudet. Svår stund.. Jag håller med :)

Dagens Loft: Muhammed Ali Ploåt - Lasse Eriksson

torsdag 10 januari 2008

Spela andra fiol

Litet mera keikka memories nu. Jag blev övertalad att byta orkester från Noise till Sound efter arme'n. Fick nog tänka till litet för det hade varit så bekvämt att öva i närliggande Karperö + att vi hade byggt upp Noise med barndomskamrater som medlemmar. Men jag såg att Noise stampade på stället och kunde splittras när som helst. Så jag svarade ja till att hårdträna in 80 nya låtar under Frej Högdahls vänliga men bestämda taktpinne. Övning varje onsdag i Jeppo ungdomlokal...vilket var som att köra upp till Lappland från Smedsby varje vecka. Speciellt som plogbilen inte hade hunnit röja väg i Oravais typ kl 02.00 på natten. Något senare kom Tom Nyman med som lead vocals. Vi upptäckte honom efter en bejublad musikal i Smedsby lågstadie. En bra sångare som drog många tonårsflickor till spelningarna. Han var för ung för körkort, men jag fick ju sällskap på resorna.

Vi spelade ofta i Nykarleby idrottsförenings regi. Vi var på sätt och vi deras "närmaste" orkester och vi drog folk och passade in som det österbottniska inslaget när storartisterna kom in och gjorde sina shower. När vi spelade delad spelning med storfräsarna och uppkomlingarna Broadcast, fick vi hålla oss väldigt mycket i bakgrunden. Deras roadisar visste minsann hur showbiz går till och härjade och skuffade undan oss som om vi varit spetälska. De hade första priotitet. På småtimmarna när utrustnigarna skulle in i bussarna körde de in i " hålet" först. Vi ställde oss i korvgrillskön för att få ett nattmål...nähä då armbågade sig både artisterna och roadisarna före för det var viktigt att de fick äta just då. Sivuun maalaiset... kato täss tuu stadin kundit ja luistaa vähä niinku ekax... eikö ...tajuts hä !.

Nästa gång vi spelade där var det delat med Tomas Ledin. Redan på väg dit kom vi i kontakt med bandet på bensinmacken i Oravais. Vi var in och tankade där när vår bassist och schaffis för kvällen, Leif, kom instörtande i bussen med ögon som tallrikar... Såg ni pojkar...e va Rutger som tanka jär breivär !!! Och vist var det legendariske Rutger Gunnarsson, bassist i forna ABBA, bassist i CHESS. Producent för dansbandet Curt Haagers mm. mm. som hade stått där och tankat deras buss. Han var bassist åt Tomas den turne'n. Väl i framme i Nykarleby. Satt vi länge och diskuterade med Tomas Ledin om oss... om hans artisteri ... om jobbet som musiker. Ideer och annat. När vi satt där kommer jag ihåg att ett ord dök upp i min skalle: -Entrepenörsanda-. Jag tyckte Ledin hade en väldig koll på sin situation som konstnär och businessman. Långtifrån den amatörsnivå vi stod på och ljusår från vad "wanna be a star- roadisarna" i Broadcast stod för. Man behöver nog nå upp till vissa platåer i livets bergsklättring för att kunna andas ut. Vi hade inte ens börjat klättra. Vi låg bara där i dalen och joddlade uppåt.


BRODARIT - --MINUS ...............TOMPPI ---PLUS


Jag har senare i livet haft att göra med flera av Broadcastmedlemmarna när de hade blivit kändisar och entrepenörer då uppträdde mycket mognare. Esa Kaartamo lät mig översätta och banda en av hans låtar i Traccer Music studio 1990. Rutger träffade jag I KMH-studion i Stockholm något år senare. Då producerade han åter Curt Haagers. Lasse Westman, bland annat gitarrist i Vikingarna, gjorde samtidigt ett Shadows typ soloalbum . Just då bandades en Abba-sång med Roland bandeko som effekt !!! Vi diskuterade ett utbyte av tjänster inom musikutgivning. Men det blev inte något av. Lasse finns inte bland oss längre, tyvärr.

Dagens Loft: Kommer inte ihåg den längre ( snopet)

måndag 7 januari 2008

Have I got the time ?


När du är ute och reser... Klä upp dig. Frugan och jag har många gånger blivit placerade på första klass på grund av ett propert yttre. Smoking på en chartrad resa mellan Finland och Kanarieöarna kan dock bli too much. Vi semestrade en gång I Grekland. Välklädda i receptionen på hotellet och värdinnan frågade om vi var intresserade att byta vårt bokade enkla hotellrum till ett mera fashionabelt dito högre upp i stugan med mera lyx och utsikt. Ja tack of kåårs...sade vi. Det var överlag lite kallt även i Grekland i april, men vi hade en fin vecka och en lovely hytte. Förstod inget av det lokalt talade språket, men kände antikens vingslag och kulturens alvar på ön Poros 50 minuter med snabbfärja från Aten. Dagen för hemfärd... dubbelkollade allt... avgångstid för färjan till Aten. Klappat och klart... men litet konstigt att höra färjan lämna ön just när vi vaknade... Vi fick snart reda på att hela världen hade bytt till sommartid den natten. Vår resebyrå och guiderna hade meddelat alla om detta genom att sticka in en papperslapp under dörren till samtliga. Men vi hade ju fått ett nytt rum så vi fick ingen lapp. Den lilla byn ställde upp på alla sätt för att få oss lotsade till planet till Stockholm. Det blev hyrbåt och taxi i illfärd över berg och dal via Korint och you name it i 3 timmar och 140 knyck( Mercedes). Den taxichaffören offrade allt och litet till för oss och jag svalde spyorna varje krök ( cirka 2000 stycken). Vi äntrade slutligen flygplanet 7 minuter före take off.

Gunnel, en kompis till oss hade arrangerat vår resa och vi ringde henne från taxin och sade att vi var illa ute och hade små chanser att hinna till planet. Hon var jätteskärrad över vad som hade hänt, men lättad över att vi hann med planet. Från Arlanda körde vi sedan med egen bil till Finlandsbåten. Färden över havet gick som det skulle och vi styrde från Åbo till Vasa när jag fick något mysko i hypofysen... Det var första april och jag fick för mig att man kan luras då.... Jag sade till frugan: Ring Gunnel och säg att vi nu är på väg tillbaka till Sverige med Finlandsbåten för vi har haft fel tid inställtoch hann aldrig av. Bilen har blivit utboxerad från bildäck och ligger i Åbo hamn. Vi är på god fart destination Sweden. Har hon något tips... skall vi stiga av på Åland eller ... Anyway... VAD ÄR KLOCKAN NU på riktigt!.... Nu vill vi veta exakt! Stackars Gunnel tänkte ut en bra strategi...hon har alltid stått till tjänst i resefrågor....men vi måste ju till slut säga April April. Förlåt oss A-S B om du läser detta ...Vi kunde inte motstå frestlsen.

söndag 6 januari 2008

Jeekuri kombär å taa de ( Malax dialekti )

Religion är det värsta jag vet. Många frågar mig varför Gud kan tillåta krig, barnamord och dittan o dattan. Varför kan Gud tillåta bla bla bla.. Det verkar som att största delen av befolkningen har missat SATAN . Ett ont väsen, lika verklig som Gud i den andliga världen, men som kan gå rätt in i din varelse och uträknande viskar och föreslår negativa saker åt dig . Han står för allt minus i ditt liv. Satan är ett spirituellt monster som själv eller via demoner ligger bakom personligt nederlag, Religionskrig, Vatikanen, Biilin startar int... Katolikerna, Allt skiit... Mormonerna, Kleemä fingren i dören, New Age, Jehovas Vittnen.. (De är ju en riktig pest som knackar dörr o allt). Jag säger det igen. RELIGION ÄR SKIIIIIIIT!. Se på TV... Krig om religion hela tiden i flera länder ... Om du åkallar Guds namn i viss översättning typ... Allah .... skall du dö
( Källa : TT Nyheterna Sverige 2 januari 2008). Får väl säga vad man vill tycker jag. Vad skall man tro på? Ja inte någon som knackar dörr och säljer sin åsikt som en dammsugare. Jag bestämde mig för att tro på Jesus Kristus , den sanne och levande guden 1991 och fann i samma veva att Bibeln är sann ( används i alla domstolar: the truth and nothing but the truth) . Bibeln är tillgänglig för oss alla..Så läs den så fort du kan eller litet i smyg. Det är den minst religiösa bok du kan läsa.. Ett tips: Läs Nya testamentet om och om igen ! Om du har en egen personig relation med Jesus är det faktiskt ingen som kan poängsätta din "fruktighet" eller kontakt över huvudtaget. Se bibeln oxo som en "Manual for life" ( Finns på alla hotell) Erkänner att den är lite svår förstådd... men läs litet i taget o röik o fundeer.

Ett tips: Sök att bli en pånyttföd kristen ... Utmana en som kallar sig kristen att förklara om det lönar sig.

Finns det några medel mot satan då? Jo- Jesu namn och hans offrade blod på korset är starkaste vapnet i vår tillvaro! Åberopa detta i nödsituationer.

Det finns bara 2 ställen att tillbringa livet efter döden: Heaven or Hell !

Dagens Loft: Goodbay my love goodbay - Demis Roussos

fredag 4 januari 2008

Mister du en, står dig 9 åter.


Jag har varit lite på distans till elmotorer efter att en liten Strömbergare slukade mitt finger 1977 på Electro Syring i Gerby. Fredag kväll... 2 timmar till ledigt...tänker på inkommande helgs spelning med orkestern... skall bara provköra en 1400-varvare som jag har bytt lager på. För nära den roterande axeln med en trasselsudd och vips... pang boom ...crasch... mitt vänstra pekfinger slets av. Det blev vistelse på Vasa sjukhus och 3 månaders konvalesens. Det var litet jobbigt för mig som musiker att bli av med mitt tionde, Försäkringsbolaget som min arbetsgivare hade betalt in jättesummor till under en lång företagargärning, tyckte inte att jag missat något eller att försäkring gällde. "Om du hade varit en känd violinist kunde vi tänka oss att ge en kompensation", sa de. Men jag var faktist redan då bassist/ keyboardist/ fjöjtist/ gitarrist/ organist/ trumpetist/ gitarrist och trummare ...Behövde ju verkligen mitt finger! . Jag fick en ny klassring och pengar till en ny Seppäläskjorta i grönt. Ja det var faktiskt allt ! Något senare skulle jag in i finska arme'n... och gissa om jag då i stället drog all nytta av mitt handikapp. Jag var såååå ynklig i handen så jag kunde inte skjuta folk... Bädda på 2 minuter..Göra morgontvagning på tid.. Nä, jag var så sjuk i handen så jag blev kommenderad till den underjordiska telefonväxeln under största delen av min värnplikt. Ja se, fältväbeln på centralen antydde att jag med mitt förlorade finger inte skulle utgöra någon större fara för de anställda telefonfröknarnas sexliv...den snuskhummern. ( Ekenäsbo ) Fingret hamnade i Vasa Centralsjukhus skräplåda. Jag sa till kirurgen att jag ville ha hem fingertoppsbenet för att sätta som halssmycke i en kedja...men hörde till mitt förträt honom säga till den kringtittande personalen runt operationsbordet innan morfinet satte inn.... Pojken yrar nu litet. ......Alltså .... Jag hade haft mitt finger i 17 år och fick inte ens ta hem det i en Doggy Bag... Vänster pek.. I miss you !

onsdag 2 januari 2008

Vill ni se en stjärna ...

...se på mig. Jag kanske bloggar för ofta. Kom på att det kanske ser ut som att man inte skulle ha något annat att göra eller ännu värre att man verkar egotrippad. Jag kanske ska ta en paus. Va tycker du...kommentera!

Jag var keyboardist i österbottniska dansbandet Sound en tid. Vi hade delad spelning med Pernilla Wahlgren i Forsby på toppen en lördagkväll. Jag kom på att jag har träffat henne eftersom dagens Loft är en låt med henne. Vi hade vitt skilda tekniker att ladda upp för uppträdandet. Pernilla och bröderna Ingrosso satt i spagat och lyfte tyngder samt armhävde sig tills de var alldeles igenomsvettiga. Deras loge såg ut som et gym. Vi däremot satt i några bekväma soffor och tryckte in vetebullalängder som sköljdes ner med Päärynä, Rally och kaffe. Undrar vem som hade mest energi den kvällen ?

Dagens Loft: Picadilly Circus - Pernilla Wahlgren

En fläkt av den stora världen


Syrran och dottern förälskade sig på 80-talet i systrarna Päivärinta. Lili & Sussie närmare bestämt. Kunde varje gest, dansteg och piruett från deras musikvideos. Uppträdde i tid och otid med dessa landsplågor till musikstycken. Alla skulle titta och aplådera. Jag ser en annons att systrarna skall uppträda i Nykarleby, Österbotten och bestämmer mig för att ta fansen dit. Jag har spelat mycket i ungdomgården där och kunde utan problem lotsa tjejerna backstage till Lili & Sussie omklädningsrum så de fick träffas och snacka. På väg till Nykarleby hade vi övat några frågor om typ favvo färg o mat.. men mina följeslagare kom av sig och frågade inte något alls. Det var artisterna som fick hålla låda ( som vanligt) Senare knep syster Kiika mig och Jenny i armen och sade. FATTAR NI VAD VI ÄR MED OM... Ja vi tror nog det svarade vi.

Nimmare

Inte många jobb som innebär att folk applåderar din insats var 5 minut och senare ber om en autograf. Så har jag det varje kväll. Det är tungt att va artist... Nä, missupfatta mig rätt nu när jag säger att jag trivs med uppgiften och att det faktiskt ligger hårt jobb bakom detta arbete som alla andra. Varför heter det autograf förresten. Det enda automatiska med den grafen är att det för mig är jobbigt varje nyår. 1974 fick jag för mig att jag skulle avsluta min namnteckning med årtalet. Jag har varit trogen i detta år efter år och det är faktiskt ganska kul att se tillbaka på gamla dokument hur var och när jag sajnade. Jag har ju sett hur stora artister har autografiserat sig och nu på Tenerife står jag och gör samma sak. En kväll bad en snubbe mig att skriva min autograf på hanses frugas bröst. ( Det blev en stor attegraf ) Undrar om jag har nåt toppen av min musikaliska karriär nu... eller finns det mera att erövra ?


Årets modell 2008

Phånit lur


Vi hade en jättefestlig nyårsnatt...precis sådär som det skall vara. God mat, glatt sällskap, löjliga assets och partystämning på toppnivå. Och dunderbrak in the skaj kl 12. Väl hemma vid 2-snåret kunde jag inte hitta mobilen. Min nya fina Nokia 6555 inhandlad i Finland för bara 3 veckor sedan..BORTA !!! Frugan bad mig springa ner till närmaste telefonkiosk och ringa upp mitt nummer. Telefonen kanske blev kvar på bordet på Country & Western plejset vi hade varit på. Jag rusade ner ringde ett par gånger...och mitt i allt får jag svar av en späd engelsk kvinna som säger att hon har hittat telefonen i en taxi och kommer att behålla den.....Please my lady... I have important notes and photos of my kids and family in it so please give it back...Sorry but its mine now. You lost it... I've found it. Å så slänger människan på luren. Jag visste direkt att min nalle va borta för alltid... Att det finns sådana människor här på ön. Gick sedan moloket tillbaks hem och berättade för frugan att jag i princip har blivit rånad. Hon verkade ovanligt oberörd av det hela tills hon plötsligt sprack upp i ett hysteriskt gapflabb. Vilket sätt !! Vilken odräglig partner...Ingen medkänsla eller sympati i min svåra stund.

Nu kommer förklaringen till hennes reaktion. När jag står därute och ringer så börjar det signalera hemma i lägenheten i en byrålåda där jag mest förvarar nycklar och sånt. Där ligger nämligen telefonen i alla fall och frugan passar på och grundlurar mig å den värsta grad. Jag gick ju på allt...och hon lät mig grillas litet extra innan avslöjandet ... men vänta bara... hämden är ljuv. Och vem gapflabbar då. Raatis :(