måndag 30 juni 2008

Magic Mogäl Rett Gemon

Flaskan är tom och doktorn har inget i vänsterhand. I den högra har han kapsylen som skall gå rakt igenom glaset in i flaskan. Får vi be om största möjliga tystnad ...

SimTube



SimTube är inte något man bär på ryggen när man är ute och simmar, utan en Flight Simulator community. Blev medlem idag. Jag har laddat upp en liten videosnutt där.

lördag 28 juni 2008

Slänga Bush

Internationell kost

Avec har bett mig nedskriva något av mina många recept här på bloggen. Jag minns inte gång efter annan hur jag rör ihop födan. Men ikväll tänkte jag att jag skulle ta och anteckna receptet.

Jag använde en spansk bas gjord av fulländat jäst bröd av fabrikatet Bimbo.

Sedan bredde jag ut en bädd av krossade franska kvalitetstomater märke Calve' som åldrats i vinäger och socker.

Köttinslaget stod tyska Bavaria för. En välmald och rätt saltad komposition med utmärkt bouket.

På tomatbädden toppades en film av blandad gurka, lök och paprika. Mixen är nu en import från sverige manufaktur Felix.

Det lilla extra stinget kom från norwich, england. Märke Colmans Mustard bestående av förädlat senapsfrö på hemligt recept.

Att dricka till valde jag en traditionell amerikansk extraktdryck. Den välkända storsäljaren från Coca Cola. Lagom vällustig till Tyska Bavarian.

Man kan även säga att jag åt en korv med bröd och en coke.


fredag 27 juni 2008

Smycken Del6 (sista delen)



Min första riktigt fina klocka köpte far och mor åt mig när jag fyllde 12. Det var ett Citizen kvalitetsur med guldboett. Det var en riktig arbetshäst som skulle dragas upp för hand. Jag har den kvar och den fungerar antagligen fortfarande. Första batteriklockan bestod av svart urtavla med röda digitalsiffror. Den åt mycket batteri, men gick oxo snabbt ur mode.

När jag började min flygutbildning i Kauhajoki 1996 sade min lärare att en pilot ska ha en riktig klocka...skaffa det. Jag köpte då detta stålur med diverse kronometrar av märket Pulsar. Det är min " bättre" klocka Bild1. Till vardags har jag massa olika både digi och ana. En som används mycket just nu är en Redsky bög-klocka med stor tavla och brett läderband Bild2. Jag har haft silverarmbandet på vänster arm sedan 1988.

Smycken Del5



Armband har jag haft i princip hela mitt liv. För tillfället har jag på höger arm ett macho Harley Davidson kedjemönster i stål. Fast och tight, jag vill inte ha hängande typen. Som parhäst till detta har jag just nu ett flexibelt Italienskt stålarmband med bikakemönster växlande matt och blankt. Jag har ytterligare 3 st flexibla Italienare att byta till. Dehär smycken byts mest ofta efter behag. Enligt avec är jag en typ sommar och skall inte ha så mycket guld.

Mitt första klassiska verk

Jag har idag komponerat ett litet stycke musik.
Det framförs av legendariska pianisten Sliatoslav Richter

Gunga Fett


Många frågar om jag som musiker har några förebilder. Naturligtvis, de är rätt många. Några viktiga förebilder för mig har varit
Quincy Jones, Stevie Wonder, Benny Andersson, samt grupperna Mezzoforte och Toto. Den som jag ändå vill lyfta fram är Michael Ruff. Han har alltid skrivit tilltalande musik och nu efter att ha blivit kristen har hans musik blivit gladare. Han bor med sin familj med 5 barn på Hawaii. Just nu Sverige-aktuell igen. Dit återvänder han ofta till sin musikerkompisar Nils Landgren, Per Lindvall mfl.

Nedan ett smakprov på Mikes musik från en livespelning i Köpenhamn med Straitjackets.
I dethär exemplet vill jag få fram hur otroligt grymt sväng de lyckas skapa. Det är inte bara tight spelat utan det just svänger. Sparka av dig skorna så åker vi ...
Michael Ruff, Joey Heradia, Marco Mendoza & Renato Neto.

Förresten inget fel på Jill Jonson heller ...

Mikes Hemsida
Video på YouTube

Katastrofala Foton



Med jämna mellanrum dyker dåligt planerade foton upp här. Jag kallar avdelningen för Katastrofala Foton. Om du klickar på " Etiketter" kommer hela slurven fram.

I dagens komposition tycks Evert ha fastnat me skallen i en projektor. Det ger en helt ny dimension till namnet OVERHEAD :)

Brandman( ager ) Röda Korset

Hittade oss på Uffes-Blogg i Finland. Ulf Lassander och jag har varit kollegor i Vasas annonseringsvärld i början på 80-talet. Visste inte att han som jag gillar södernlivet och gårrmett mat. Han har även han börjat se ut som en riktig herreman. På 80-talet var vi tunna som vesslor som tasslade in och ut i Vasas affärer på jakt efter annonser. Tjena Uffe! Här e 27 grader plus idag och int itt mååln .....

Bloggen

PS: Vasabladet är ute och cyklar idag. Både i ordets mening och genom att ha en falerande server ...

Smycken Del4



1980 Var ja stationerad på Nylands Brigad. Bodde tillsammans med 20 snubbar i Signaltruppen för Granatkastarkompaniet. En av soldaterna var Tore Saarela från Petalax. Han måste avlägsna sin örondiamant för man fick inte ha sådant i arme'n. Jag tyckte det såg bra ut att ha ett öronsmycke så jag beslöt att skaffa ett så fort jag blir civil.

Med mor som stöd satt jag sedan hos guldsmed Näsman i Vasa och blev ringmärkt som en annan kalv. Ett långt och troget smycke var en G-klav i guld som satt i under 11 år. Har även provat ringar, men det passar inte en gammal lönnfet gubbe från Trollkoneback. År 2000 bodde vi i Umeå och där köpte jag denna lilla spinnräfflade guldboll. Den har jag haft i 8 år nu då.

Smycken Del3

Mitt i en inspelning med Stig Snickars orkester hände det! .... Susanne och jag förlovade oss en fredag och på kvällen satt jag och spelade in i musikstudion i Sundom. Niotiden kunde jag inte hålla mig längre, utan sade till grabbarna att jag måste nog åka hem redan. - Va är du sjuk? ...Nä men förlovad.
Den nedre ringen fick jag då av Susanne. Det är en slät ring med facetterade kanter. Ringen är gjord i vitt guld. Vi växlade ringar utanför Hovisepät guldsmed invid Vasa torg.

Vigselringen är exakt samma storlek och material men har 3 st diamanter. Den fick jag 23.01 1991. (Se vad ja kan :))

torsdag 26 juni 2008

Otroligt molnfritt just nu !!


Klicka för större bild


Saxat ur Vasabladet

Resenär kastades av tåg mitt i ödemark

Sami Mäntylä steg på tåget i Parkano i går och skulle betala biljetten med Visa Electron-kort. Det fungerar inte som betalningsmedel på VR:s tåg, och han blev avslängd mitt i ödemarken.

Mäntylä visste inte att hans kort inte är gångbart på tåget. Han erbjöd sig enligt tidningen Ilkka att betala resan i Tammerfors, men detta gick konduktören inte med på.
VR:s informatör Marja Merta säger att det är brukligt att passagerare får betala vid nästa station eller lyfta pengar från automat. Hon har ingen förklaring till varför Mäntylä blev avsläng av tåget.
Lotta Lappinen

I Amerika däremot är det stört omöjligt att hyra bil genom att slänga fram kontanter ...Nä kort skall det vara. - Clas

Dr Mogäl Returns

onsdag 25 juni 2008

Smycken Del2


Halskedja i rent guld. Jag är god vän med guldsmeden Roger Näsman i Vasa. Han har gjutit merca stjärnan efter en mall som jag köpte i Garmish Partenkirken, Tyskland 2002. Det är nästan overkligt att hålla i stjärnan och kedjan för de väger så mycket mot vad man är van vid med en liknande massa i andra metaller. Jag har ägt 5 olika Mercedes-Benz. Men just nu är dethär enda stjärnan jag kan njuta av. Men det är ju praktiskt om man t.ex. hyr en Seat eller Citroen här nere. När taxischauförerna på Tenerife frågar om jag säljer den så brukar jag svara: Claro! 5.000 euro kanske vi komma öberence. Ingen har köpt den än...Förresten inte till salu heller !


Smycken Del1


Nu skall jag presentera mina smycken. Det blir en serie i sex delar. Jag börjar med min examensring från flygskolan i Florida 1997. Den är designad av mig själv och tillverkad hos Josten. Den är gjord i en specialmetall som heter Siladium. The trademark was registered in 1973 to John Roberts, Inc., maker of the Artcarved brand of class rings. John Roberts, Inc., and the Siladiumtrademark were subsequently acquired by CRC Holdings, Inc., of Austin, Texas.
Stenen är djupblå med strålar i botten. Runt stenen gjorde jag texten AVIATION-PILOT
Vänstra sidan har årtalet 1997 Ovanför amerkanska flaggan och en grisgryta. Högra sidan mitt namn och ett par som går hand i hand på beachen bland palmer i solnedgång. Inne i ringen finns inskriften "Titusville" Vilket är staden vi bodde i under vår USA vistelse. Jag vet inte om jag får den av fingret längre. Den har suttit på mig i 11 år nu. Stålringen till höger är egentligen 2 ringar i ett. Den yttre ringen snurrar runt och har ett racing mönster ( F1)



måndag 23 juni 2008

I pitstop för ny regummering

Bild ett: Lämnad i vörnad potolåda..Bild två Buenos Blandos

Good Bajs till mina gamla grodfötter. Vi har polat i typ 50 mil. Idag fick jag markkänning och fick gå in å byta min foppatoffla. Det blev ett par skinande vita original CROCS. De gamla var antagligen CRACS. Inte original i alla fall. Hoppas spatsera 100 mil me de nya laggarna. Bild ett från begravningen i sopkontainer Las Americas. Bild två det nya förvärvet. Bild tre, ett par gulliga små i storlek 19. ( Jag har 47),

I morgon firar Spanjorena midsommar. Det kallas San Juan å de har typ påskbrasor överallt mitt på dagen.


Hmåå hmåå nummer 19

söndag 22 juni 2008

Click, Click !

De tycks vara litet trendigt på bloggen att berätta vad man har för kamera. Jag använder 2 olika. Nokia 6555 (telefon) 1.3 MP och en 8.1 MP Nikon Coolpix P60. En riktig proffskamera i litet format. 5x optisk zoom, wievfinder mm. mm.
Efterbehandling sker i både Photoshop och Paintshop.

Susanne och skruvmejseln är tagna med Coolpix utan stativ. Trollerivideon med stativ.

fredag 20 juni 2008

Glad Midsommar alla




Frugan har i långa tider tjatat om att vi ska skaffa katt. Varför då?
Vi har ju redan en söt misse i bohaget !

Glad Midsommar!

onsdag 18 juni 2008

En titt på vädret


Ganska typiskt väder just nu. Tunna moln kommer ner över Canarias och fastnar på sydspetsarna. Väster om Storbritannien en snurra. Vilket innebär vindar och regn. Kolla på Afrika. Molnen bränns bort och de har upp mot 40 grader varmt. Vi har behagliga 26, men solen kunde nog faktiskt skina litet mer.

I dag vill jag hylla min skruvmejsel

Redan 1886 började Bahco Group AB tillverka sågar under varumärket "fisk och krok". År 1888 uppfanns rörtången och 1892 skiftnyckeln av en av företagets grundare, JP Johansson. Idag producerar företaget ett brett sortiment av handverktyg. Min pappa hade kylfirma och köpte verktyg av hög standard. När han dog köpte jag in hans arsenal av hållbara kvalitetsverktyg. Otaliga är de kryssmesjlar som tappat formen vid hårdare tag, som om de vore gjorda av smör. Kolla mejseln på bilden. Den köpte farsan antagligen någonstans mellan åren 1980 -1985. Jag har använt den både i professionellt och för hemmabruk i säkert mer än 25 år och den är som ny i spetsen ännu. Skaftet är något slitet, men den har varit med om tuffa tag. Fortfarande fullt grepp. Jippiii JP!

Förkromad och helhärdad klinga i vanadium extra stål med svartoxiderad spets. Spetsen uppfyller DIN 5260 och ISO 8764-2. 8830 och 8840. Kostar ungefär 15 euro.

tisdag 17 juni 2008

Asstieitsmietar

... kallade brorsan och jag cyckelspeedomätaren. Det var ett måste att ha en sådan på rukki ( cyckeln). Framåtböjd i undanvind nerför Trollkonebacken kunde man komma upp i 48 km i timmen. Jag har installerat en CPU-mätare för datorn. Den ser likadan ut som en av de första jag hade på peede. Den uppför sig också likadant. Ren nostalgitripp! Balken nere hör också till samma grupp av visuella mätare för datorn. De kallas för WIDGET och finns att tanka ner från Yahoo. En av de bästa widgetsarna heter Informer. Den visar de mesta intressanta sakerna som händer i datorn + kollar e-post och spelar radio. Du kan placera dem valfritt på desktoppen. De vita och röda diagrammen visar kontakten med trådlösa bredbandet.


Min filmdebut på bloggen.


Any comments?

söndag 15 juni 2008

Tjaba Snygging !


Jag har alltid diggat Nik Kershaws musik. En storstjärna som till och med har uppträtt på Viking Line! Vad jag inte visste, är att han ett tag i karriären såg ut som en exakt kopia av mig när jag var i 25 års-åldern. En rikig snygging med andra ord ...

Jag är multimiljonär !!!

AYZERS LOTERIJ CLAIM DEPARTMENT

This email is to notify you that your Email
Address attached to a Ticket Number:6400213 has won an Award Sum of
1,000,000.00(One Million euro) In an Email Sweepstakes program held on
the 12th of June 2008. Please contact the claim officer through the
below given contact information.

Congratulations!!!

Yours
Sincerely,
Mrs.Vanessa Gogh.
Public Relation Officer.

Jag har vunnit en miljon IGEN, Senaste månaden har jag fått åtta sånahär mail. Jag har alltså vunnit åtta miljoner i runda tal. Tänk då är jag så lat att jag inte tar ut vinsten. Undrar vem som får alla pengarna då? Kanske Vannessa Gogh. Det låter som om hon är barnbarnsbarn till Herr Van Gogh ... Nä, man borde ta henne i örat.

onsdag 11 juni 2008

Vad har han nu i kikaren?

Jag vaktar ett teleskop åt en engelsman medan han befinner sig i just England. Det är ett KONUS SPOT MAK-2 och man ser en hel del intressant. Nackdelen med dehär starkt förstorande grejjerna är att det är svårt att få in objekten. Minsta darrning på hand gör också att allt blir som en Chaplinfilm. Jag kom på att montera fast teleskopet på ett mikrofonstativ. Så nu blev allt mycket stadigare och tydligare. Men när man kikar på månen hinner den på kort tid ta sig ur blickfånget. Samma svårighet när mann spanar in flygplanen som susar förbi på finalen till Tenerife Sur Airport.

Klicka på bilden för smakprov

http://www.konususa.com/

tisdag 10 juni 2008

Flyg å Far ...

Skall berätta litet om mitt flygande i Microsoft Flight Simulator. Jag började redan 1990 med FS och har byggt upp en anseenlig mängd attribut och tillägg till plattformen. Nu senast idag kopplade jag i hop FS med Google Earth och kunde flyga på låg höjd och såg platser så som de faktiskt ser ut. Här nedan ett smakprov på vilken skillnad det är mellan grafiken i FS och via Google Earth.(klicka på alla foton för större bild)


...............Centrum av Vasa, Finland


Jag flyger ofta i ett specialdesignat Cessna plan, men här nedan ser du vad som möter mig i cocpit på en Airbus-320. Jag kom i kontakt med en flygkapten från Norge som flyger SAS. Vi diskuterade nödlandning på dessa stora plan och han sade att han tror att jag kan ta ner ett sådant plan i en nödsituation i verkligheten. Han inviterade mig att flyga med honom vart som helst i världen. Då passade jag på och bjöd honom med på en session i min simulator. Han har accepterat och kommer i höst att sitta med när jag flyger denna A-320 som du ser bilder på här nere.


Jag använder 2 skärmar och 5 inputs när jag flyger. In-data kommer via Keyboard, Joystick, Datamus, Vibration feedback Ratt och Fotpedaler.

Min lilla cocpit .........Inatt skall jag flyga in en doktor till Åre från Vasa i ett PC-12 plan.

onsdag 4 juni 2008

Fun i Fan Clubben

Jag har aldrig varit med i några idrotts eller fanclubbar.
För 4 år sedan gick jag ändå faktiskt med i denna.
Smakprov