lördag 31 januari 2009

Facebook


Har gått med i Facebook i veckan

tisdag 27 januari 2009

Flitig som en myra


Det tar inte lång stund för kineserna att tömma en trailerkontainer på krimskrams. Problemet är att deras saker inte håller i längden. Ändå så öppnar de butik efter butik med prylar som i regel kostar 90 cent - 2, 70 euro.

Exakt tid


Vi har säkert fler än tio olika klockor i hemmet. Med olika kvalitet och precision visar de så rätt tid de bara kan. Men på bilden en tidvisare med ALLTID rätt tid! . Fick den av vänner i England. Den uppdaters via radiosignal från en satellit var sjunde minut, var man än befinner sig på jordgloben. Så jag får synka alla klockor från den. TOPPEN!. Fick också den åldrande musikern till vänster i julklapp. Det skall föreställa mig år 2012. Ja jag känner nog att näsan har börjat växa litet :)

måndag 26 januari 2009

Nämen ...

Vad är det för pakethållare Ferrari har satt på årets tävlingsbil. Eller är det månne ett fågeltorn ?

3-D (elar )


En sånhär vore inte helt fel för Cubase och Flight Simulator
.

USB mikroskop


  • A desktop Microscope that plugs into your computer.
  • The design makes it very easy to use and adjust.
  • Resolution of up to 1600 x 1200.
  • Up to 200x magnification.
  • Records movies in AVI and still images in JPG or BMP.
  • Requires Windows 98SE/ME/2000/XP/Vista and at least 32MB free system memory plus 11.5MB Hard Drive Space.
  • Contains CD-Rom with Driver software and full instruction manual.
  • The included software allows you to store and share up to 2GB of files online, for free.
  • Requires a USB port.
  • Suitable for ages 8 years+.
  • Size: 14 x 12 x 7cm.

Have an elk


I kväll är vi bjudna till Jan-Egil och Tove på älgkött. Det är faktisk ett tag sedan vi åt det ... fast avecs föräldrar hade hit några paket när de var på besök. Jan-Egil och Tove är från Trondheim i Norge och de har köpt lägenhet i Las Americas så vi ser dem rätt ofta på våra Countrykvällar.

Hödo Carina ...


Ede lööshåre e noo va heter e på Gee. Voi että, Susanne ha bara int fått iveeg e enno. Men noo ska on ti påsstin nå snart så att ...

Utrustningsvård

Den här högtalaren har varit igång 10 timmar varje dag i 2,5 år. Inte undra på att spolen i 12 tummaren lade av i veckan. Jag fick ett nytt element på endast 15 timmar hemskickat från Santa Cruz. Ovanligt snabbt för att vara i Spanien. Försäljaren såg rätt stolt ut och undrade om jag tyckte att deras service var "Rapido".

torsdag 22 januari 2009

DAYTONA 116520

Idag köpte jag min andra Rolex. Naturligtvis en Daytona. Denna gång en helt i stål med svart urtavla. Den kommer att sitta på armen jämt utom om jag är 50 meter under vattenytan. Det är jag nog däremot aldrig. Auktoriserade försäljare får bara in 2 st. såna här klockor i året. Väntetiden för att köpa är 5- 7 år och det lägsta priset är runt 7.000 euro.

Min har inte en Swiss movement utan en Italiensk Vespa. Då blir ju naturligtvis priset lägre och jag väntade bara 15 minuter för att få köpa min.


ROLEX DAYTONA 116520 STEEL - BLACK FACE - TACHYMETER BEZEL

.

tisdag 20 januari 2009

Språkligt

Inte lätt alla gånger. Jag har fått ett väldigt högfärdigt och aristoktratiskt namn på vårt nya ställe i Las Americas.

... men det är bara att hålla näsan högt och spela med.

Snart


Horny


Olga-Pias Jugoslavienresa blev succe' . Här poserar hon i sin nya shackrutiga högkjol med ditkastade solrosor. Händerna på ryggen ger ett ledigt uttryck.

Monkey Park


Besökte ap-parken i Los Cristianos idag.
De två på sidorna heter Lemur. Den i mitten, Filur.


Förbjudet att ta långa kliv i prästmundering.


Denhär rackarn torde ha burats in på grund av något brott.
Han ser ytterst skyldig ut.


Denhär arten tycker bara det är kul i buren.
Darwin har kanske en poäng här.

Ljud Laboratoriet

Jag började mastrera musik för cirka åtta år sedan. Hörlurarna
( Bayerdynamic DT 770) på bilden har jag använt sedan starten. Att mastrera musik innebär att jamna upp förhållandet mellan bas, mellanregister och diskanten så det låter bra i alla ljudanläggningar. Man försöker också få in mera energi i musiken och få fram dunkla instrument. Till slut får musiken en standardiserad styrka (volym).

Jag har satt in mastreringsverktygen i minilaptopen. Jag arbetar i ett program som heter Steinberg Wavelab. Det är helt ofattbart att man idag kan sitta på sin balkong på Tenerife eller t.ex. under en flygresa och mastrera musik helt professionellt. I'm impressed ... are you impressed?

söndag 11 januari 2009

Svårt att göra TV

...även om man gör som man lärt på kursen

lördag 10 januari 2009

Det svänger i baracken !

Falskreklam

I affären
Mums mums. Ser väldigt god ut denhär frysta pizzan " 4 årstider".
Den köper vi. Rikligt med ost och inte så mycket tomatsås som
frugan är allergisk mot. Mycket svamp oxo. Till och med 3 bitar
på en slice. Kolla vilken härlig degkant runtomkring. Den strör vi
litet Tabasco på och oregano ... (Bild 1)



Väl hemma

Shit shit. Ser väldigt fattig ut denhär frysta pizzan" 4 årstider ".
Det är ju bara 3 årstider dethär. Skinkan är väl vintern, svampen
är säkert hösten och kronärtskockan sommar. Inte ett spår av
våren då! Kollar man noga hittar man två svampstackare på hela
pizzan och allt ser ut att ha slängts på i en hast inte ens utspritt.
Utspridning är det nog dock på tomatsåsen som dominerar
överallt. Och degkanten. Var är den? ( Bild 2)



Jag fick börja improvisera litet ur köksskåpen för att få ordning på
plätten ... Mamma Mia, hondar byrjar tala maat ...


.

fredag 9 januari 2009

Kärt barn .....

Jag brukar döpa våra datorer med egna namn. Det är ju rätt så fiffigt om man koplar ihop dem i nätverk osv. Den stora arbetsdatorn heter MERCEDES. Frun hade en stationär som hette JAGUAR. Den sålde vi till ett tryckeri då hon skaffade vår första lapptåpp som fick namnet MINDÄR DELLIN. Vi ville ändå ha en storing på nätet så vi skaffade WEBBIS. Igår kom det minsta tillskottet i familjen, men även kraftfullast, en Asus Eee minilaptop som har fått namnet LILL-CLAS.

Stamtavlan då?
Mercedes är född i Finland
Webbis är från Spanien
Mindär Dellin adopterades från Stockholm. Sverige
Lill-Clas kom till oss från England


Här gosar Clas med Lill-Clas som är så duktig redan
fast han e liten. De kommer så bra överens

.

4th, 4th

Ja som ni ser i senaste inläggs kommentar blev jag av RAGGMUNK utmanad att medverka i en slags budkavle bland olika bloggare runt omkring i världen, där man uppmanas att gå till sina bilder man har i datorn, välja ut den fjärde bilden ur den fjärde bildmappen och skriva nåt om den bilden.

Min bild är .... Tja ett UFO som har landat på altanen.

Nej det är en fotmasserare från ROWENTA. En förkortning på Rouva Wentar. Ja om man kollar noga så väntar frun till höger på att få litet fotmassage.
( stortå i rött)

Vi har skaffat manicken för att mjuka upp fossingarna eftersom vi står på scen 3 timmar varje kväll. Jag dessutom nertyngd av en 5 kilos elbas.

Jag tog bilden och tänkte blogga om den. Det blev inte av ......... eller blev det?

Jag utmanar i min tur Kiika, Uffe och Ove

.

onsdag 7 januari 2009

Aero Flight 311 (AY311)

DC-3'an som störtade i Kvevlax, Januari 3, 1961 hade denna beteckning. En underlig grej är att flygbolaget fortsatte med samma beteckning på sina senare plan. Senast på en Airbus-319 mellan Vasa och Hesa enda fram till år 2007. Normalt tas numreringen bort efter totalhaveri.

Jag har läst haverikommisionens utredning (länk nedan) och kommit fram till att nedslagsplatsen borde ligga på: 63"07'41.70 N - 21"50'16.55. Enligt Googel Earth. Med GPS är det ju lätt att hitta dit. Jag var själv på plats sju år efter olyckan som åtta åring och minns att det var både spännande och kusligt på samma gång. Det syntes då fortfarande i berget var de båda motorerna hade legat och brunnit. Man kunde också hitta metalldelar från kläder.

Beror på mänskligt misstag
De båda piloterna skötte sig i princip prickfritt rent flygmässigt och i radiokontakten med både Kronoby och Vasa, trots att de hade 1.65 - 2.00 promille alkohol i blodet vid obduktion. De var försenade till planet inför start, vilket gjorde att de satt och programmerade planet ännu vid take off. Sånt händer säkert fortfarande men innebär ingen fara för flighten i och för sig.
Men vad hade de att göra på så låg höjd!!!. Det fanns ingen anledning att flyga på 1.500 fot och lägre. ( lägre var inte ens tillåtet) Vet man med sig att man inte är nykter vore det i alla lägen klokast att ligga på 3000 och högre, vilket de kunde ha gjort utan vidare tillstånd den morgonen. De var beviljade fri höjd och var ensamma i rännan mellan Vasa och Kronoby.

Styrman satt vid radion och hörde inte alla anrop eftresom de sakta sjunkit ner till katastrofala 50 meters höjd över Kvevlax by. Detta antagligen på grund av att kapten satt och slumrade till. Radion hörs inte hur lågt som helst eftersom signalen strålas uppåt och i sidled. En annan sak är att Smedby inflygningsfyr och Björneborgs dito hade tilldelats SAMMA frekvens. Idioti! Björneborg störde säkert SEPPI en aning, men DC-3'an hade oavsett detta helt hyfsad kurs mot Karperöfjärdens sydspets innan den slog i backen. Nä, den låga höjden är främsta orsaken anser jag. Enligt utredningen skall en passagerare ha kommit in i cocpit just innan kraschen. Det tror jag det. Man går nog fram och frågar när man börjar se grantoppar i passagerarfönstret.

Jag har kört rutten med en DC-3 i min simulator. Med samma väder och förhållande. Ja även med samma datum. Jag flög dock nykter och på rätt höjd. Men det kändes litet egendomligt och historiskt ändå. Å andra sidan har jag brakat in i Twintowers med jetplan ... men det är en annan historia.

tisdag 6 januari 2009

Icke Turistiga Bilder

från Los Cristianos. Idag var jag ut på promenix och fotade dessa små fenomen:


Knycka gran på grannens tomt - rätt
så okay i Norden. Här har någon behövt
pynta trädgården med en palmbuske.
Ja, inte bara en utan 12 st, snodda ur
alle´n utanför Apolo Shopping Center.
Arona kommun är säkert inte glad



Du gröna gran har blivit Du bruna gran.
Utanför entren till Hotel Tenerife Sur
har både den levande granen och de
döda paketen blekts bort av El Sol



Vem behöver garage när det finns plastpåse.
Någon har åkt på julfirande och pakerat vid
torget i Los Cristiano. Hoppas de återvänder före
carnivalen, för här kommer bajamajorna att stå.



Siam Park är den nyaste och dyraste på ön.
Ledningen har försökt att annonsera på
alla möjliga sätt. Dethär är nog säkert inte
vad de tänkte: Tag självsystem ute i det fria.

Mästarinna

Ta tid och kolla in denhär tjejens spelteknik ...Cool frisyr oxo :)

måndag 5 januari 2009

Venus ...Stor å stark !

Jag frågade mig litet längre ner i bloggen vad jag fotade för "stjärnor". Ingen har kommenterat, så jag forskade litet själv via nätet och Google sky.
Det är tydligen VENUS som lyser så stark denna årstid.
Den mindre kan vara Jupiter


Venus och Månen taget med litet bättre optik än min


Jorden och Venus (86%) i jämförelse

.

söndag 4 januari 2009