söndag 30 maj 2010

lördag 29 maj 2010

Trogen originalet ...

Nedan en trummis som har lärt sig " låt oss säga allt in i minsta detalj" ! Det är inte bara trummisen som ska vara "i takt", nej det gäller i allra högsta grad rytmgitarr & bas oxo, men i vissa låtar när man strävar efter ett givet fast tempo, då skall det nog låta såhär som på klippet. Säg till om du hör något " off " :) Okej 1:13 en egen liten spoke, men den var snygg ! 2:14 oxo fin ! Och märk väl 1: 06 tar ingen crash..Precis som förebilden Jeff Porcaro i gruppen TOTO !!!

Visserligen är det eltrummor i detta fallet, men den traditionela uppsättningen med hihat till vänster, två monterade tommar, metallvirvel, en golvpuka, baskagge, två crashar och en ride. Så hade jag oxo riggat mitt första trumset som 16 åring, ett akustiskt OLYMPIC PRO, Gul/Vitt lamell på utsidan med Remo skinn genomskinligt på virveln, vitt på resten. Det skulle klippas hål på bastrumans framskinn och läggas in dämpning typ filtar på den tiden. Mera BAFF än BOINK ! Men det lät mera Pink Floyd än Karperö hornorkester då förståss :) Hornorkesterns trumset som jag trakterade i mitten på 70 talet lät bätre med Boink! Resten är historia..

Ja ja okay. Jag har mixat låtar på ett av Pink Floyds stora mixerbord i Sverige på 80 talet... Men tyckte inte de va nåt bra bord. De använde typ dessutom deras Yamaha Reverb och Alesis 4 reverb, som funkkade då, men idag är det ju anorlunda.

Jag gillar den nya digitala utvecklingen, men är även glad över det fortsatta intresset att utveckla ingången/lyssnandet från vår så kallade analoga akustik och omgivning, nämligen mikrofonen. Det finns redan många bra mikrofoner, men det finns de som anser att de fortfarande går att förbättra. ...


Party med TOTO i Stockholm 1988

fredag 28 maj 2010

Ingen Aska


Askrapporten stoppade kring 24 dennes. Det kommer bara gas ur vulkanen på Island nu. Det är full ruljans på flygandet igen. Kolla gennom att klicka på bilden !

lördag 15 maj 2010

fredag 14 maj 2010

Armadis Görel ...


Lilla ödlan Görel som jag skrev om här har dykt upp med jämna mellanrum. En kväll när jag satt och såg på TV, kom hon krypandes ner längs väggen innomhus. Hon hade gömt sig bakom en dekoration på väggen. Jag försökte visa henne vägen ut på altan, men det bar sig inte bättre än att hon kröp in i TV'n. Jag var rädd att få kortslutning i apparaten, så jag bytte skådandet till en annan TV. Några dagar senare, när jag vattnade växterna, kröp hon undan vattenstrålen. Så Gördis är på G.. She is loud and she is back !!!

En grej hände under senaste häftiga regnet. Det spöade så villt i backen att vatten kom in i en utelampa och sprängde själva glödlampan som fylldes med vatten till hälften. Se fig.1.



Fig.1


.