lördag 12 juni 2010

Sen Grillpremiär

Det är ju sommar året om här, så man är inte så het på gröten att starta sommarsäsongens grillande. Men igår kom jag i allafall igång.

Köpte Lomo de Serdo. Grisyttrefile, en rejäl bit på 4 euro som räckte till 3 stora bitar. Lätt saltat, grillkryddsblandning från Sverige och Amerikansk BBQ sås med spicy woodsmoke flavour. Potatisen skars i halvor och lindades in i dubbla skikt aluminiumfolie. Jag lägger alltid litet olivolja i knytena och denna gång också rosmarinkvistar. Rosmarin står i krukan till vänster. Det stora knytet i mitten är en tomat.



Lite silversyltlök och en sås gjord på majonäs och pressad vitlök. Vinet kommer från grannön El Hierro och Frontera distriktet. 13 procent, fylligt med eksmak, årg 2006. Skulle säkert kosta över 15 euro i Finland. Här betalar man 2,40 :)

.

Inga kommentarer: