måndag 28 juni 2010

Soppatorsk


På väg med mjölkpulver till Bern när tradaren stannar 80 meter från macken med soppatorsk!
Kostade mig 1.600 låtsaseuro att få hjälp. EURO TRUCK SIMULATOR

torsdag 24 juni 2010

Man för sin hatt ???


Jag började flyga i min lille dator 1992. Har tränat och tränar i min datorsimulator vecka efter vecka. Simulatorn har jag utvecklat till state of the art..dvs sista skriket. Den är faktiskt rätt så naturtrogen. Jag har rattat allt från små Cessnor till baddare plan. Visst har jag ett riktigt certifikat som jag tog i Florida 1997, men att ha befäl över ett stort passagerarplan är något helt annat. Det är oss Sims endast förunnat i vår virtuella realm.

Microsoft och andra intressenter har säkert förstått att det finns en stor skara virtuella piloter som har tränat liksom jag på att bli bra piloter i många år och nu kommer en chans att visa vad man går för i en äkta simulator... Ja Amerikanen har en bussiness idé för allt ....

Har man simulerat ett tag och vet vad som gäller får man nu chansen att flyga mellan Miami och Las Vegas för bara 2.250 dollar i en 737:a. och få ta med 2 vänner som vittnen på att allt snack är realitet och inte drömmar och " spelande på datorn".

737 är ingen man vinner lätt, men när hon vet vem som bestämmer blir ni goda vänner.

Kolla Simmen här !


,

tisdag 22 juni 2010

Två foton från min nattflygning till La Palma


Strax innan touch down på La Palma flygfält


Kolla det djupblåa havet som speglar sig mot månen

måndag 21 juni 2010

Storebror ser dig



Här e min hemgård. Bodde där i 20 år. Bilden högst uppe var farmor
och farfars hus. Där var jag ofta också


Tänk att Googlebilen har varit och fotat i lilla Singsby. Ja tillochmed Hultvägen har täckning.

tisdag 15 juni 2010

Accepterad...


De stora kanariska lökarna går att äta " rätt av". Som ett äpple nästan, men med lite sting!

Jag tror bestämt att min hyresvärdinna har ett gott öga till mig. Hon har ett torp -finca- på landet ( om man nu kan säga så på Tenerife?) där det odlas en hel del grönsaker. Hon tyckte absolut att jag skulle ha två lökar och 12 citroner + lite hemlagad korv, som nu är i frysen.

Hyresvärden på förra stället jag bodde hade egen vinodling, så då blev det vinpavor utanför dörren titt å tätt. Det är inte så lätt att bli kompis med kanarierna, men när det sker är man vän för livet. Jag har några stycken nu. :)

söndag 13 juni 2010

lördag 12 juni 2010

Sen Grillpremiär

Det är ju sommar året om här, så man är inte så het på gröten att starta sommarsäsongens grillande. Men igår kom jag i allafall igång.

Köpte Lomo de Serdo. Grisyttrefile, en rejäl bit på 4 euro som räckte till 3 stora bitar. Lätt saltat, grillkryddsblandning från Sverige och Amerikansk BBQ sås med spicy woodsmoke flavour. Potatisen skars i halvor och lindades in i dubbla skikt aluminiumfolie. Jag lägger alltid litet olivolja i knytena och denna gång också rosmarinkvistar. Rosmarin står i krukan till vänster. Det stora knytet i mitten är en tomat.



Lite silversyltlök och en sås gjord på majonäs och pressad vitlök. Vinet kommer från grannön El Hierro och Frontera distriktet. 13 procent, fylligt med eksmak, årg 2006. Skulle säkert kosta över 15 euro i Finland. Här betalar man 2,40 :)

.

tisdag 8 juni 2010

Till Salu




Jag säljer en Revox B77 professionell 2 kanals rullbandspelare i
toppskick. Finns i Petalax, Finland.Teknisk data här

måndag 7 juni 2010

Litet blandade foton ifrån veckan ...


Mina keikka svettdukar fräschas upp till nästa uppdrag


Radio Europa och Radio Syd sänds ur denna " tvättmaskin"


Jag har sparat en flaska rödvin från 2003. Den är hemmagjord. Jag har gjort vin en gång i mitt liv, och det lyckades bra. Etiketten är egen design och jag kallade vinet för METEOR eftersom vi då bodde i kratern Söderfjärden utanför Vasa. När den skall avnjutas vet jag inte.


De här killarna hittade över 200 VHS kassetter i soplådan. Nästan alla tog de hem.


Dethär bussbolaget satsar tydligen på enmans ö-rundturer i dessa kristider ..


Sista Maj var det rätt så varmt på altanen.


Skulle du våga mata tvättmaskinen i denhär enväggade tvättstugan? (Los Cristianos)


.