måndag 28 april 2008

Avensjuk ja bli så aavensjuuk ...


Någon ringde Polisen för några månader sedan och klagade på att vi spelar för högt på Restaurang Lewinskis terass där vi uppträder. Vi har sänkt ljudet efter kl 23 ( vi spelar till 24 ) för att tillfredställa " Någon".

För ett par dagar sedan hade denna " Någon" kallat på Polisen igen. Så lagens långa dök upp på restaurangen igen och hotar med dryga böter om de måste komma en gång till.

En mycket viktig detalj i sammanhanget är att de senste 9 dagarna har vi varit på semester, så det var inte någon musik på terassen då. Vid det senaste tillslaget befann vi oss på grannön El Hierro. Är det någon döv som ringer???

Vårt ställe har gott med folk när vi uppträder. De närliggande barerna och restaurangerna står praktiskt taget tomma. Jag misstänker att det är någon konkurent som vill få bort oss från Lewinski.

Idag skall jag arrangera om högtaleriet för att få musiken centrerad till dansgolvet. Vi kommer att sänka något ytterligare. Men om detta inte hjälper så är det fel på annat än vårat ljud. Då måste vi byta ställe .... och denna "Någon" har lyckats med sin elaka plan.

Countryhemsidan

Voj .. Nej !!!

Dethär är värre än när Jimi Hendrix eldade upp sin Fender gitarr.
( ej för svaga nerver )

fredag 25 april 2008

Kjolen som gick ner i kväll ...


...den skall lysa för dig kära...Litet ljus och litet värme...sjöng jag i dansbanden förr i tiden. Nu har värmen kommit till Kanarieöarna. Med jämna mellanrum blåser de Afrikanska saharavindarna över hit och det blir varmt och mycket torrt.

Mätaren på balkongen, se bilden , visar 34 grader, men det är så torrt att fuktmätaren bara har två streck.

Baakhovo: No one needs to know - Shania Twain

Alla dessa batterieliminititoriers

Batteri-eliminator hette min första. Den försåg min kassettbandspelare med ström. Inhandlades separat på Philipsaffären i Vasa av far min år 1969. Jag har den fortfarande. Nu kopplad till min radioscanner som jag lysnnar på Taxi, Ambulans, Polisen och så förstås Flygen.

Blir litet svårt att hitta rätt power till fel apparat numera. Idag har jag samlat ihop de flesta eldosorna och märkt dem med en liten lapp. Sug = Mobila dammsugaren. Rak = Rakmaskin. Trim ...osv. På bilden syns bara hälften av alla dessa spermieliknande tingestar i vårt hem. Jag knöt ihop svansen på dem.

lördag 19 april 2008

En bra att ha e-postadress

presidentti@tpk.fi

Oj oj





Bädd bissnis ...

Det finns en firma här som flyger runt med reklamskyltar hängande efter planet. De erbjuder även turister att ta en tur runt ön. Jag har bara sett planet flyga utan reklamsvansen en gång på 4 år. Såg en dag deras reklambil på stan och nu vet jag varför folk är rädda att flyga med dem. Det finns ingen pilot i planet... dessutom tycks motorn ha stannat oxo ...

torsdag 17 april 2008

År det något fel på mig ...

som inte åker ut till Los Gigantes i morgon och träffar Björn Borg. Jag har backstage pass och allt som jobbar för Sveriges Nyheter här på Tenerife. Fick ett telefonsamtal idag om att få vara med om ett sånthär unikt tillfälle, men jag tackade nej. Jag är inte så sportintresserad att jag orkar sitta av en tennismatch i morgon. Vi är även litet slitna efter att ha kört vår Country Show konstant sedan vår senaste semester i December 2007 och har bokat 4 dagar på lilla ön El Hierro för rekreation.

Formel 1 vore dock en annan sak, men om Benny Andersson kommer till Tenerife...Då vill jag vara med. Det är liksom mer mina takter. Dessutom har jag av goda vänner i Sverige fått 3 par Börje Salming kalsonger som jag går runt i. Det skulle kanske krocka med herr Borgs kollektion. På min merca-tshirt står det numera Heikki Kovalainen, finländsk Mercedesförare i formel1, som i nästa etapp går av stapeln i Spanien 27/4.

Icing !!! .. som man säger på tennis-greenen !

Baakhovo: Satin Sheets - Jeanne Pruit

torsdag 10 april 2008

Libris Lexicana Cåtos valmis


Så var det då klart...Version 1.0 av det löjliga lexiconet ...
Allt du behöver veta för att inte känna dig utanför ....

Ladda ner det hela härifrån !





torsdag 3 april 2008

Int(r)e sant

Kul detdär me första april. Jag satte i frugan att hennes son i Sverige hade förlovat sig, sedan gick jag till svenska fiket här i Los Cristianos och sade att jag skulle träffa Tomas Ledin där kl 4. Vi är bekanta via hans fru Marie som är dotter till Stig ( Stickan) Andersson som ägde Polar. Vi kommer från samma släkt i dalarna. Jag tror många gick på det, men jag såg inte resultatet för jag gick därifrån före 4. Sedan lurade jag publiken på vår restaurang att Willie Nelson är på ön och gärna sjunger några sånger kl 10. Han dök heller inte upp. :)

Libris lexicana cåtos

Har nu manus till version 1.0 av släktens fåniga ord och uttryck.
Kommer som en PDF däunlåod inom kort


Lavatanssit

Jag har mest spelat dansmusik i svenska delarna av Finland, men det hände även att man fick spelning inne i finskbygden. Med orklestern Sound hade vi delad spelning med Bogart i början på 80-talet. Det var i Jurvan nuorisoseuran talo. Bogart hade jag en platta av hemma i Smedsby. Och de uppträdde faktiskt i K-affären i Smedsby mittemot hotell Vallonia en dag. Jag och dootern gick dit på konsert. Jag vet inte om hon minns tillfället, men jag kommer ihåg att medlemmarna i bandet var superstajlade och väldigt inom ring 3. Leadsångaren Ressu Redford var småflickornas favorit och de skrek och tjutade vid glassdisken som världens beatlesfans. Jag fick en pratstund med Reddie i orkesterbåset i Jurva och det visade sig att han var en riktigt reko typ. Han kunde till och med svenska. Jag kommer dessutom ihåg att ett par i ett mörkt hörn av dansgolvet "gjorde barn"samtidigt som de dansade. Det går tufft till på danserna i Finland. Gissa vem som var ordningsman vid biljettluckan !!! Jo, Juha Mieto skidkungen, iklädd den Jussipaita han har lanserat i många år till den yttre världen

Ressu Redford ................................Juha Mieto

Kilase


Jag har alltid tyckt att skärmen bakåt på lippalakki är litet upproriskt

On the road again ...


Det var ett tag sedan jag bloggade nu ( låter litet bekant hörni ..) Nämen jag har inte varit lat utan vår webuppkoppling har varit sökö. För en vecka sedan fick vi i gång det hela igen, men det har varit mycke på G så jag har inte hunnit med. Nu har jag åter den lyxen at jag kan blogga hemifrån och dessutom i en nyinskaffad läderstol och dessutom i en ny dator och dessutom med en ny 19" TFT skärm. Ja det är som att vara på bio. Har Windows Vista Business edition på denhär datorn så jag kan ha Gadgets till höger på skärmen. Har 2 Weatherbugs...en för Vasa..en för Tenerife Syd. Just nu + 18 hos oss och +1 i Vasa. Vi har fått tillbaka solen och värmen nu i vår här på Tenerife så solbrännan kommer som ett brev på posten. Några brev på posten kommer det inte förövrigt hit. Vi har förlorat många sändningar för att spanska posten är kass. Vill ni sända oss något måste det ske på första klass, annars är det kört.