söndag 18 juli 2010

Tänker Namedroppa På Chali ...

Charles Plogman från Nedervetil i norra österbotten och jag möttes kring 1980 i Charles Hemdahls musikstudio " Marec Music" i Sundom. Han gjorde då en inspelning med sitt band " Styrox" med mig som producent och ljudtekniker. Vi fick ganska snart en bra relation och hade många tankar och ideer gemensamt. Detta har under åren växt till en djup bekantskap. Vi har haft mycket roligt tillsammans och har också diskuterat frågor om..tja vadsomhelst.

När jag besöker Korsholm och hemsoporna, åker jag alltid till Charles och hälsar på. När Charles är på Teneriffa, tar han alltid kontakt, så vi får träffas. Jag beundrar hans energi att ständigt klämma ur sig låtar och skicka upp dem till topplistornas toppsfärer i Finland. En duktig instrumentalist. Han spelar ofta själv på sina produktioner. En sak vi har gemensamt.

"E taar på ryddgin ti arbeit på byggen, månne man sku kuna leva på musiken?" sade Charles för många år sedan. Han satsade för fullt och vann allt. Bland de mest anlitade musikartisterna i Finland och ständigt på turné. Hans CD's har sålt multum och han har vunnit massor med priser för sitt artisteri. Tv och radio hela tiden. Ett riktigt proffs helt enkelt. Han startade tidigt eget förlag och har en stab av duktiga låtskrivare omkring sig. Jag brukar kalla honom Finlands svar på Christer Sjögren i Vikingarna ( Jodå, visst har jag träffat Christer också i Vasa till och med.) ... Föresten Charles kompband är de poulära killarna i Tommys orkester. Vars grundare , som jag har gjort inspelningar och hemsida åt, Hans Martin som har sålt miljoner plattor i Sverige, på Frituna Musik via god reklam i TV 4, jag också är god vän med.

Chali och jag har jobbat ihop på ställen som Nordiskt Soundlab i Skara, Sverige och NSL på Hornsgatan i Stockholm, numera Polar Studios.. Nu fick man så man fes

Jag hoppas jag har namedroppat så Jante slår knut på sig själv nu Ha ha ...Det kommer mera .....


.

Inga kommentarer: